PORÅ¢I DESCHISE
2022-1-RO01-KA122-SCH-000079815
Proiect finanţat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene
​
Exercitiu DIE cu elevii clasei a VII a A
Modelul DIE este un instrument eficient care ne ajută să promovăm conÈ™tientizarea ipotezelor noastre personale È™i culturale È™i să promovăm importanÈ›a schimbării cadrului atunci când întâlnim necunoscutul.
Modelul DIE poate fi utilizat în mod eficient în interacÈ›iunile interculturale pentru a ajuta membrii fiecărui grup să încerce să ajungă la o mai bună înÈ›elegere a posibilei intenÈ›ii a celuilalt grup.
Bingo matematica
PROIECT TEMATIC INTEGRAT-ALBINELE
CLASA PREGÄ‚TITOARE D -PROF.ÎNV. PRIMAR GEORGIANA NECULA
Padlet a fost utilizat pentru a susÈ›ine învățarea prin colaborare, colectarea cercetării È™i a resurselor, pe subiectul importanÈ›ei albinelor în ecosistem È™i a mierii în alimentaÈ›ia sănătoasă. De asemenea, a avut un rol esenÈ›ial pentru măsurarea înÈ›elegerii acestui subiect studiat, fiind o aplicaÈ›ie uÈ™or de folosit de către elevi È™i de către cadrul didactic.
Proiect de Parteneriat Educational
CARAVANA PRIETENIEI
Prof. Monica Spirescu
Programul Erasmus+ inseamna mai mult decat cursuri de formare sau activitati de invatare...insemna sa legi prietenii si sa creezi amintiri de neuitat.Rezultatul? Un proiect de parteneriat realizat impreuna cu colegele noastre de la scoala 'George Cosbuc' din Mediesu Aurit, judetul Satu Mare.Astfel ca, in saptamana de Scoala Altfel, am plecat intr-o excursie in cadrul careia am petrecut o zi plina de activitati distractive si interesante alaturi de elevii scolii din Mediesul Aurit.
„100 DE ZILE DE ȘCOALÄ‚”
Elevii clasei pregătitoare D de la Școala Gimnazială „Ioan Alexandru Brătescu-VoineÈ™ti” TârgoviÈ™te, coordonaÈ›i de prof. înv. primar Georgiana Necula, au sărbătorit 100 de zile de È™coală.
Acesta este momentul în care comunitatea nou formată – copii, părinÈ›i, profesori – celebrează succesul È™i pune în valoare noul statut al celor mici, acela de È™colar. Cele 100 de zile de È™coală se traduc prin colecÈ›ii cu 100 de obiecte, iar prezentarea colecÈ›iilor personale îi ajută pe copii să-È™i exerseze abilitatea de a vorbi în public. La finalul evenimentelor fiecare elev a primit o eÈ™arfă cu însemnul clasei InimoÈ™ilor È™i un tablou înrămat, realizat cu ajutorul aplicaÈ›iei digitale Canva.
Proiectul „100 de zile de ÅŸcoală” s-a adresat în primul rând elevilor ÅŸi cadrelor didactice de la clasa pregătitoare, dar ÅŸi părinÅ£ilor acestora, dorindu-se a fi o punte spre sufletul fiecăruia, o oportunitate de a se cunoaÅŸte mai bine, o ÅŸansă de a arăta cât de valoroÈ™i sunt împreună, părinÈ›i È™i copii deopotrivă, o modalitate de a exprima emoÈ›ii prin intermediul artei.
Metode și tehnici și literație
-resurse create în Canva-
LiteraÈ›ia reprezintă competenÈ›a de alfabetizare, abilitatea de a identifica, înÈ›elege, exprima, crea È™i interpreta concepte, sentimente, fapte, opinii, atât verbal cât È™i în scris, folosind materiale vizuale, audio, video, digitale în diferite discipline È™i în diferite contexte.
Elevii clasei a II-a D au realizat un lapbook utilizând resurse create în Canva. Proiectul a pornit de la studierea cărÈ›ii ”Peter Pan” de James M. Barrie È™i s-a bazat pe aplicarea metodelor È™i tehnicilor de literaÈ›ie InfinitEdu.
CREATE VOKI BY TOADER ADRIANA
​
-
Proiectul ''PorÈ›i deschise" din cadrul programului Erasmus+ ne-a dat ocazia să ne putem "juca'' chiar È™i la orele de religie. Elevii de la clasele a IV-a A, a V-a C È™i a VI-a C au experimentat aplicaÈ›ia VOKI È™i au dat naÈ™tere unor personaje distractive, dar, totodată, È™i-au îmbunataÈ›it È™i abilitățile de comunicare È™i de creare a unor prezentări captivante. Produsele acestor copii le veÈ›i putea găsi in link-urile de mai jos:
Concurs national "Made for Europe"
În cadrul concursului Made for Europe, o competiÈ›ie plină de creativitate È™i inovaÈ›ie, echipa de elevi ai clasei a 7-a B au impresionat prin realizările lor remarcabile.Acolo unde alÈ›ii au văzut doar obiecte È™i materiale, aceÈ™ti tineri talentaÈ›i au adus la viață produse unice, impresionante prin ingeniozitatea È™i farmecul lor prin vocea Teodorei Ionescu si sub indrumarea profesoarei Monica Spirescu, obtinand locurile 2 si 3 la etapa judeteana. Produsele au fost realizate in cadrul proiectului Erasmus+ 'Porti Deschise". Este minunat să vedem cum tinerii noÈ™tri talentaÈ›i reuÈ™esc să se evidenÈ›ieze È™i să inspire prin creativitatea lor.
Photovoice in Saptamana Verde
Proiectul realizat de clasa a 8-a A, sub îndrumarea profesorilor Nela Fratila È™i Monica Spirescu, a constat în utilizarea tehnicii Photovoice pentru a crea postere pe tema "Poluare mediului". Elevii au avut ocazia să îÈ™i exprime propriile perspective cu privire la problemele de mediu prin intermediul fotografiilor È™i să le aducă la viață prin intermediul posterelelor. Pentru a-È™i prezenta proiectele, elevii au utilizat È™i tehnica Showed, care i-a ajutat să îÈ™i comunice ideile într-un mod creativ È™i convingător. În acest fel, elevii È™i-au dezvoltat abilitățile de comunicare È™i de prezentare, precum È™i conÈ™tiinÈ›a cu privire la impactul poluării asupra mediului înconjurător.
PhotoVoice - un atelier cu valente comunitare pentru elevii claselor a7aB si a8aD in Saptamana Verde
Prof. Monica Spirescu
Prof. Corina Lutescu
Elevii au utilizat fotografiile pentru a transmite un mesaj puternic despre impactul pe care îl au schimbările climatice È™i poluarea asupra planetei noastre. Fiecare poster reprezintă o viziune unică È™i originală asupra subiectului È™i este creat cu pasiune È™i determinare.
Prin intermediul acestor postere, elevii au reuÈ™it să atragă atenÈ›ia asupra problemelor majore cu care se confruntă mediul înconjurător È™i să încurajeze oamenii să ia măsuri pentru a proteja planeta noastră.